Primer aniversari del Blog: 11.324 visites

 


Primer aniversari del Blog

Avui 3 de novembre de 2018 fa just un any que iniciava aquest Blog: Història i Memòries d’Immigració
Quan el vaig obrir explicava que l’objectiu prioritari era publicar la meva tesi doctoral, De Pedro Martínez a Sabadell: la immigració una realitat no exclusivament econòmica (1920-1975), d’una manera més planera però amb la intenció de no perdre ni rigor, ni qualitat.

La tesi tracta del pas del camp a la ciutat a causa de la industrialització i la urbanització d’algunes regions peninsulars a mitjans del segle passat, i desvetlla que les causes de la immigració no van ser sempre ni exclusivament econòmiques. Per a Catalunya, aquest va ser el fenomen històric més important de la segona meitat del segle XX, ja que amb la incorporació de moltes persones d’altres pobles d’Espanya, principalment d’Andalusia, canvià completament la demografia i l’estructura social.

En el Blog anem seguint la vida d’unes dones, d’uns homes i les seves criatures que a partir dels anys cinquanta del segle passat van marxar de Pedro Martínez (Granada) per establir-se a Catalunya. Són ells i elles mateixes les que ens relaten, fent memòria, la vida des de principis del segle a Andalusia fins el començament de la transició democràtica a Catalunya. Des de Sabadell, i la majoria des de Torre-romeu, barri que van construir pràcticament amb les seves mans, van pouant dins els seus records.

Fins ara he publicat 19 capítols dels 20 en que s’ha convertit el relat. Properament publicaré el darrer capítol amb el que acabarà la primera fase d’aquest Blog.

Moltes gràcies a totes les persones que l’aneu seguint. També als amics i amigues de Facebook on simultàniament he anat penjant totes les publicacions del Blog. No puc comptar les persones que en aquest darrer mitjà accedeixen als escrits, però són moltes més de les que jo esperava.
He tingut l’alegria de fer amistats de fora de Catalunya, d’Andalusia i del mateix Pedro Martínez. Aquesta va ser una de les raons per les que ben aviat vaig emprendre la tasca de traducció i publicació dels capítols en les dues llengües, català i castellà.

Les estadístiques que proporciona el sistema WordPress indiquen que, fins avui, el Blog ha tingut 11.324 visites.

Moltes gracies.

Barcelona 3 de novembre de 2018

Compartir a les Xarxes Socials
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en email
Email
Compartició en print
Print

Deixa un comentari