Model econòmic i migracions globals

Demà 28 novembre 2017

Model econòmic i migracions globals

Conversa amb Pau Baizán i Giorgos Kallis
Després de la fi del món

Els professors d’investigació ICREA Pau Baizán (UPF) i Giorgos Kallis (ICTA-UAB) conversaran sobre els límits del model econòmic actual i els riscos que l’absència de mesures sobre el clima dispari la crisi migratòria.
En els propers anys, hi haurà societats que seran especialment vulnerables als efectes de l’escalfament global i que hauran de fer front a migracions o, fins i tot, a conflictes bèl·lics causats per la manca d’accés als recursos naturals. A més, les classes socials més desafavorides seran les que patiran les pitjors conseqüències d’aquestes noves desigualtats.
Davant d’això, darrerament han emergit propostes d’alternatives polítiques, ambientals i socioeconòmiques que es confronten directament amb els principis del sistema que ens ha dut fins aquí. Dur-les a terme, però, implicaria assumir canvis radicals en el nostre dia a dia i estar preparats per respondre a preguntes difícils com ara quin és el límit de població que el planeta pot resistir o quines renúncies en el nostre estil de vida estarem disposats a fer per tenir un millor futur col·lectiu.

Compartir a les Xarxes Socials
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en email
Email
Compartició en print
Print

Deixa un comentari