Cadenas invisibles, informe d’Aministia Internacional

Amnistia Internacional denuncia en l’informe Cadenas invisibles greus fallades estructurals a Espanya en la protecció de les víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual molt interrelacionades amb els processos migratoris.

La seva estreta relació amb els processos migratoris explica la importància de el problema a Espanya, porta d’entrada a Europa i alhora país de destinació i de trànsit per a les víctimes de tracta.

El tràfic de persones és una greu violació de drets humans que afecta de manera desproporcionada a dones i nenes, especialment en el cas de tracta amb fins d’explotació sexual, mostrant-se com una forma de violència de gènere i de discriminació contra la dona. Si bé la tracta no requereix l’encreuament de fronteres, està interrelacionada amb els processos migratoris i, en ocasions, la línia divisòria entre trànsit i tracta pot ser difusa. Moltes persones cauen en la tracta durant el trajecte migratori. Les dones i les nenes són els que tenen més risc de caure en xarxes de tràfic, especialment per a la seva explotació sexual. Espanya, porta d’entrada de migració a Europa, és també un país de destinació i trànsit per a les víctimes de tracta. El dret internacional exigeix ​​als Estats una resposta basada en els drets humans per prevenir i lluitar contra el tràfic en totes les seves formes, i sobretot per protegir els drets humans de les víctimes tant en la legislació com en la pràctica, amb mesures acords a les necessitats reals de les víctimes, garantint la perspectiva de gènere i un adequat tracte en relació a l’edat, per la seva detecció i / o identificació, l’assistència i protecció, garantint l’accés a la justícia i el dret a la reparació integral.

https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/reportajes/trata-en-espana/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=mailsoc_enews_transparencia&utm_content=enews_transparencia_trata

 

Compartir a les Xarxes Socials
Facebook
Twitter
Email
Print

Deixa un comentari