Després del Brexit: L’adopció d’un acord sobre la lliure mobilitat de les persones entre Espanya i el Regne Unit com a forma de gestionar la migració?

Data de publicació: 07/2021

Autor: Diego Acosta, professor de Dret Europeu i Migratori de la Universitat de Bristol (Regne Unit). Amb la col·laboració d’Ashleigh Guest, Ignacio Odriozola i Sophia Soares.

Documents CIDOB: 12

Després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, la lliure circulació de persones ha arribat a la seva fi entre els dos blocs. Això ha provocat un enorme deteriorament dels drets dels ciutadans britànics a la Unió i dels europeus al Regne Unit. Donada la importància dels fluxos migratoris en ambdues direccions, aquest article investiga la possibilitat d’adoptar acords bilaterals sobre la lliure circulació de persones. Aquests acords són molt comuns des d’una perspectiva comparativa a nivell global i europeu. Tenint en compte que els britànics representen el tercer grup més gran de no nacionals d’Espanya, així com l’important nombre de ciutadans espanyols al Regne Unit, l’estudi explora les possibilitats legals i polítiques del primer acord d’aquest tipus que se signa entre els dos països, així com el contingut que podria incloure.

 

https://www.cidob.org/es/publicaciones/serie_de_publicacion/documents_cidob/tras_el_brexit_la_adopcion_de_un_acuerdo_de_libre_movilidad_de_personas_entre_espana_y_reino_unido_como_modo_de_gestion_de_las_migraciones

Compartir a les Xarxes Socials
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en email
Email
Compartició en print
Print

Deixa un comentari