La passivitat d’Europa i de tots nosaltres


En les últimes tres setmanes han mort 480 PERSONES senegaleses en l’intent d’arribar a Canàries i per recordar-los s’està organitzant per al divendres un dia de dol al país africà per denunciar la passivitat davant la immigració.

Segons les dades de l’ACNUR, l’agència de les Nacions Unides d’ajuda a persones refugiades, des de principis d’any han arribat a les Canàries més d’11.000 persones, la xifra més alta des del 2006. L’increment de la ruta canària, com s’ha batejat la travessa entre la costa oest africana i l’arxipèlag, es va accentuar l’any passat: el bloqueig a la frontera nord, a Líbia, va desplaçar els migrants cap a la costa Atlàntica.

En realitat,  la ruta “ha estat activa des que es va obrir fa 26 anys”, però el descens de l’activitat turística d’aquest estiu ha fet que moltes persones que mai s’havien plantejat migrar hagin decidit jugar-s’ho tot en un perillós viatge per la pèrdua de feines i la falta de cobertura social. Per exemple els pescadors senegalesos han perdut la feina gràcies a les grans barques europees (entre elles espanyoles), xineses, russes i altres, en les seves aigües.

Si entre gener i setembre de l’any passat van arribar, de mitjana, dues persones diàries a les Canàries, en el mateix període d’aquest any la xifra oscil·lava entre les 15 i les 26, però a l’octubre es va arribar a 170 i al novembre ja supera les 200.

https://www.ara.cat/societat/coronavirus-covid-19-canaries-recordm-record-arribada-migrants-denuncia-amnistia-hrw-devolucions-en-calent-irregularitats_0_2561743973.html

Compartir a les Xarxes Socials
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en email
Email
Compartició en print
Print

Deixa un comentari