Estreno una nova llengüeta ( apartat ) del Blog. 1. És l’Espai d’interacció.

Estic contenta del ressò que el Blog està tenint, quasi des del primer moment. Rebo missatges, comentaris, reflexions a través del correu electrònic, o en el Facebook, on cada entrada es publica automàticament.

Els capítols que fins ara he publicat passen tots encara a Andalusia perquè és allà on van néixer, créixer i viure els seus protagonistes, fins el moment que varen decidir immigrar cap a Catalunya. Encara són els records de la infantesa, joventut o primera adultesa. Aquesta, deu ser la raó principal, per la que la majoria de interaccions (no totes) que he tingut fins ara, han estat amb lectors i lectores que viuen a Andalusia, sobretot a Granada i fins i tot al mateix Pedro Martínez, d’on són  o eren les dones i el homes que em cediren els seus rècords.

La gent que m’ha escrit, pel que m’expliquen, els hi agrada llegir fets de la  història del seu poble, alguns fins i tot sobre familiars i/o persones conegudes.  M’ho fan saber i això és molt reconfortant. Reconeixen  coses de molt a prop seu que, a vegades, desconeixien. Però, també m’han corregit algun error que han trobat, com el nom d’un poble mal transcrit, l’edat de naixement d’una persona, o l’ampliació d’algun relat. Tot això, ho aniré explicant en aquest apartat del Blog.

He tingut també el suggeriment de traduir el Blog al castellà perquè hi ha la possibilitat de publicar-ne un llibre en els dos idiomes. Per això, i sobretot perquè estic amb deute amb les persones que  vaig entrevistar,  he decidit engegar la feina de traducció. Serà des d’aquest apartat que començo avui que avisaré quan el Blog estigui disponible en les dues llengües.

Espero que trobeu que aquest nou apartat és una bona idea,  i us convido a participar-hi. Bé directament escrivint aquí mateix, enviant-me un mail,  o posant un comentari al Facebook. Moltes gràcies per endavant!

_____________________________________________________________________________________________

Tal com ja vaig anunciar en aquest mateix Bloc, junt amb la professora Teresa Maria Ortega de la Universitat de Granada hem publicat el llibre Andalucía y Catalunya. Dictadura y Emigración a l’editorial bellaterra.

Per qüestions d’ordre del Bloc he passat totes les entrades que havia fet a la pestanya Espai d’Interecció a la pestanya de Articles i he obert una nova pestanya: Llibre, on hi publicaré totes les informacions referent al mateix.

Barcelona 2020

 

 

 

Compartir a les Xarxes Socials
Facebook
Twitter
Email
Print

Deixa un comentari