3. Espai d’interacció: correcció d’errors

 

Una de les persones amb la que estic mantenint més correspondència és l’Antonio Quesada.
Està molt documentat sobre aspectes de la historia de Pedro Martínez de manera que em pot ajudar molt per corregir errors de la meva Tesi doctoral i per tant del Blog.

Quan jo feia les entrevistes en la dècada dels vuitanta del segle passat no es disposava dels arxius d’aquest poble. D’altra banda les entrevistes van ser gravades amb mitjans molt rudimentaris comparats amb els que disposem a dia d’avui.
Per aquesta raó li agraeix-ho molt poder rectificar i pal·liar els errors que em vagi indicant. Tant de bo hagués pogut tenir aquesta revisió abans de presentar la Tesi en el ja llunyà 1991.

La primera cosa que he rectificat és el nom del poble granadí Hueneja, lloc d’origen d’un del homes entrevistats que jo anomenava erròniament Huanijar.

En els capítols 1 i 5 del Blog parla la Rosa Sánchez, nascuda el 1901. L’Antoni em diu que per les coses que explica aquesta dona ha de tractar-se de Mª Rosa Alfaro García, filla d’en Clemente Alfaro Martínez i Dolores García Titos, que segons la seva partida de baptisme naixé a Pedro Martínez el 4-7-1900. Ella es casà amb en Manuel Vílchez Rodríguez, el de Casineta, el 25 d’abril de 1925. Aquest va ser alcalde del poble des de 1937 fins al final de la contesa. Detingut va morir a la presó de Granada el 12-8-42

De manera que corregeixo el nom de la Rosa i la data de naixement.

Gracies, Antonio

Compartir a les Xarxes Socials
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en email
Email
Compartició en print
Print

Deixa un comentari