“El mirall de la hipocresia d’Europa”

INTERNACIONAL 08/06/2022

“El mirall de la hipocresia d’Europa”

Colau i Aragonés apel·len a lluitar contra el racisme en la presentació a Barcelona de l”Open Arms Uno’

2 min
L'espectacle de La Fura amb els actors penjats d'una xarxa de la grua del vaixell

La frase l’ha dita l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: “Open Arms és un mirall de la hipocresia de les polítiques europees”. Una mica resumeix l’esperit de la inauguració, festiva però seriosa, del nou vaixell de l’ONG badalonina , l’Open Arms Uno. De fet, quan anava cap a la Rambla del Mar esquivant turistes, i segurament més d’algun immigrant que hauria pogut ser un dels 63.000 rescatats per l’ONG, la paraula hipocresia ja la tenia parpellejant al cervell pensant en el que em podria trobar en la inauguració d’un vaixell de rescat amb parlaments d’autoritats i actuació de La Fura dels Baus.

Ni un bri de cinisme, però. Fins i tot el presentador, Santi Millán, es va haver de disculpar per no fer servir l’humor durant la presentació. El president del Port, Damià Calvet, va parlar de “responsabilitat moral” enfront de “responsabilitat corporativa”, cosa que compromet la institució a donar les màximes facilitats i aixopluc al vaixell, que tindrà la seva base a Barcelona. El mecenes Enrique Piñeyro, que ha donat aquesta esplèndida nau, originalment feta servir per donar suport a les plataformes petrolieres del mar del Nord, va parlar de la responsabilitat europea en la depredació de la riquesa de la riba sud del Mediterrani i de com s’espolsa la responsabilitat impedint, a més, que altres, com Open Arms, puguin assumir-la.

” alt=”Un moment de l’espectacle de La Fura amb la mezzo soprano Mar Esteve. ” data-v-5dde30c4=”” data-was-processed=”true” />

I si abans l’alcaldessa havia parlat del “racisme institucional” europeu, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va recordar el racisme intern i la desigualtat que hi ha a casa nostra.

Compartir a les Xarxes Socials
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en email
Email
Compartició en print
Print

Deixa un comentari